Suflet, dor si departare

 “Cand ti-e dor de cineva, sa nu inchizi ochii. Are sa-ti fie si mai dor!” Tudor Musatescu

Nu stiu ce faci tu atunci cand iti este dor de mine, de noi, dar eu imi iau mana stanga si mi-o sarut, mi-o sarut nu metaphoric, ci fizic, curat, cu lacrimi sfinte. Mi-o sarut pentru ca toti ai tai si toti ai mei sunt parte din mine, pentru ca sangele lor curge prin venele mele,  pentru ca TU esti carne din carnea mea, sange din sangele meu, TU esti in fiecare fibra a mea! Imi sarut mana cand imi este atat de dor, cand rad si cand plang, imi sarut mana, inchid ochii si te am pe tine in fata ochilor mei, icoana mea sfanta! Imi sarut mana si ma rog tie sa nu mai pleci, sa nu mai plec, ma rog sa ma lasi sa raman alaturi de tine, ma rog sa ma lasi sa te iubesc, ma rog sa ma aduca Dumnezeu mai aproape de tine, ma rog tie sa ma pastrezi in sufletul tau si in gandurile tale, ma rog tie sa ma tii strans langa tine, ma rog sa imi fi vesmant sacru pentru suflet si pentru trup, ma rog sa ma lasi sa iti fiu umarul pe care sa razi si sa plangi, ma rog tie sa nu uiti ca nu esti singur, ca nu ai fost, nu esti si nu vei fi niciodata singur! Ma rog sa iti aduci mereu aminte ca sunt mereu langa tine, ma rog sa ne dea putere, ma rog sa ne dea sansa sa ne vedem si sa ne traim sansa noastra, ma rog sa ne fie cald si liniste in suflet si in gand, ma rog sa imi dea puterea sa te pot face fericit, asa cum meriti, ma rog… Elohai, ten rak ko’ach l’chulam, Elohai, ten rak ko’ach l’olam! (Dumnezeul meu, te rog, da putere tuturor! Dumnezeul meu, te rog, da putere lumii intregi!)  Imi sarut mana si ma rog sa vin, sa vii, sa fim, sa simtim, sa traim, sa ne amintim si sa retraim! Cand imi este dor,  imi sarut mana si te iubesc, asa cum nimeni, niciodata nu te va mai iubi! Imi sarut mana, te simt, esti langa mine, ma atingi, imi tii sufletul in palme, imi saruti zambetul si lacrima! Imi sarut mana si cant Lif’amim chalomot mitgashmim, lif’amim, k’shehalev od tamim, lif’amim, beleil kayitz chamim, lif’amim chalomot mitgashmim (cateodata visele se indeplinesc, cateodata, atunci cand inima este curata, cateodata, intr-o noapte fierbinte de vara, cateodata visele se indeplinesc!).

Cand mi-e dor de tine, inchid ochii si te iau in brate, te strang la pieptul meu si te sarut pe frunte, te iau in brate si iti sarut toate lacrimile, dezamagirile, neimplinirile, tristetile si durerile, te iau in brate si iti spun ca totul va fi bine, ca nu te mai las sa pleci, te iau in brate si ma bucur de zambetul tau cald, ma bucur de sufletul tau bun si curat, ma bucur de tot ceea ce insemni tu, trup si suflet! Te strang la piept si binecuvantez ziua in care te-am cunoscut, binecuvantez anii in care te-am cautat si te-am asteptat, binecuvantez ziua in care te-am regasit si binecuvantez tot ce am trait, traiesc si voi trai alaturi de tine! Te binecuvantez pe tine, minune a vietii mele, iubirea mea vesnica, iubirea mea sfanta!

Cand imi este dor de tine, vorbesc cu tine si iti povestesc ce am facut, iti povestesc despre viata mea, despre tot ce am trait si tot ce nu am trait! Iti povestesc cum ar arata viata noastra, cum te-as astepta acasa, iti povestesc despre minunile lumii si despre minunile sufletului meu, iti povestesc despre cum mi-as dori sa descopar viata alaturi de tine, despre cum se iubeste si cum se simte, iti povestesc despre cum si cat de mult te iubesc si te doresc in fiecare secunda, iti povestesc despre tot ce am trait cat nu am fost, cat nu sunt langa tine, iti povestesc despre oamenii din viata mea, care mai sunt, care au plecat, iti povestesc despre oameni care m-au iubit si despre oameni care mi-au calcat sufletul in picioare, iti povestesc despre exilul meu sufletesc, despre lectiile mele de viata, iti povestesc despre bucuriile mele, despre ratacirile mele, despre momentele mele de ingenunchere in fata vietii, iti povestesc despre momentele in care am avut puterea sa ma ridic, sa imi intind aripile si sa renasc,  si despre momentele in care mi-am dorit sa nu mai exist pe lumea asta, iti povestesc despre altare prabusite si lumi disparute, iti povestesc despre temeri si iluzii frante, iti povestesc despre cautari si regasiri, iti povestesc despre noi, despre iubirea noastra, iti povestesc despre calmul si furtuna noastra, iti povestesc despre cum te voi astepta si te voi urma pana la capatul lumii, iti povestesc despre cat de mult insemni tu pentru mine, cat de mult insemni in viata si in sufletul meu, despre cat de mult te iubesc!

Cand imi este dor de tine, ma iau in brate si ma acopar cu tine, cu gandurile tale bune, cu caldura ta sufleteasca, ma acopar cu numele tau, ma acopar cu visele si dorintele tale, cu lacrimile si cu zambetele tale, ma acopar cu valuri innecate in curcubee, ma acopar cu focul tau si cu iubirea ta, ma acopar cu vorba ta buna, ma acopar cu tipat de pescarusi si cantec de soapte, cu inceput si cu sfarsit, cu viata ta, intotdeauna impletita cu a mea, ma acopar cu departarea apropierii si cu apropierea departarii, ma acopar cu zambete de copii adorati, cu jocuri, cu vise si explozii de suflet, adanc incrustate in rasarituri de foc, ma acopar cu  drumul nostru de viata stropit cu liniste si cu furtuna, cu indoieli si cu certitudini, cu povesti de suflet si cu povesti de viata, cu mine, cu tine, cu dor si cu iubire, ma acopar cu luna pe care ti-o aprind in fiecare seara, spre vesnica-ti veghere, ma acopar cu mine prin tine si cu tine prin fiinta mea…

 Cand  vei simti ca sunt prea departe de tine, cand vei simti ca viata este nedreapta, cand te vei simti singur(a) si trist(a), vesel(a) sau ingandurat(a), cand vei simti ca nu mai ai puterea sa visezi, cand iti vei simti sufletul bucati, cand  vei simti cuvinte pe care nu le poti rosti, cand vei simti nevoia sa te acopar cu sufletul meu, cand vei simti dorul arzandu-ti sufletul, saruta-ti mana! Sunt acolo parte din tine, sunt carne din carnea ta si sange din sangele tau, sunt acolo cu trup si suflet, sunt acolo umarul tau de nadejde la bine bine si la greu! Inchide ochii si saruta-ti mana pentru ca eu sunt mereu acolo, in fiecare bataie de inima, in fiecare respiratie, in fiecare val si rasarit de soare! Sunt acolo langa tine, pentru ca, doar ACOLO sunt si voi fi, mereu, cu adevarat, ACASA!

Alexandra Goldstein,

Acasa, 13 Mai, 2018

Advertisements