Tipete de licorna ranita…

Urlete… tipete de licorna ranita de… nestiinta, padure cu meandre neomenești. Imagini sparte in oglinzi mincinoase… lumi paralele, existente separate… Cine sunt? Unde sunt? Ale cui disperarile?…

Exist si nu ma gasesc, am fost?… Sunt doar o amintire, un adio, o esenta de femeie in pliuri de suflet, o durere zvarcolita intre cioburi de oglinzi mincinoase, care doare, inca doare si nu se termina…De unde vine durerea? Cum am ajuns sa gandesc asa, sa compar ce am crezut cu ce traiesc, padurea cu meandre si tipete de licorna, cioburi de lumini intretaiate, de trairi fara de sens. De unde stie sufletul meu ce are sens, care lume este adevarata, care este adevarul meu si daca durerea zvarcolita e si ea parte din trecerea spre … ordinea obscura.

Suntem ce suntem, lacrimi curate care spala pacate de noi traite sau mostenite, genetic si aprioric daruite noua. Suntem amintiri de ce am faptuit si ce nu, amintiri daruite noua, cautate intens sau ascunse noua, din alte cioburi de lumi.

Cautam o vina cand ne gasim in alte ratiuni, ne aparam cum putem de fapte din alte ratiuni, ne cautam in … cioburi de oglinzi mincinoase. Simt doar un adevar in acest haos, o lipsa imensa, o lipsa fara de care cu greu imi pot gasi sensul… Sensul? Care sens, al cui?…

Ne masuram existența prin cuvinte, expresii care ar trebui sa influenteze… Pe cine?… Sensul meu este pentru mine, in mine. Nu vreau sensul unei vinovatii, nu sa-l dau si nu sa-l iau. Vreau un sens sa-mi umple golul, golul din ce simt, golul pe care-l traiesc, golul adus pe aripi de durere.

Si totusi, daca cineva m-ar recompune, din ce ar face-o? Cumva din cioburi de imagini de oglinzi mincinoase sau dintr-o imagine proiectata pe o realitate din alt timp, din alte lumi, din alte existențe. Ce alternanta, lumina si intuneric, imagini proiectate intr-un cadru gol, inocenta ingropat-n noroi, strigat de licorna intr-o padure fara… rezonanta.  Tipete din trecut transpuse intr-un posibil viitor de un prezent ascuns, mascat, obscur si mic, printr-o durere atat de mare si coplesitoare.

Tipat de licorna…

Aaron Nicolas Goldstein,

Tel Aviv, 1 Martie, 2013

Advertisements