Daruieste-te, suflet drag!

” Doar printr-o daruire totala se naste din sine navalnica forta!” Schiller

Traim, din pacate, intr-o societate care incurajeaza consumul de orice natura! Prin bombardamentul informational de care avem parte zilnic, suntem incurajati sa consumam mult si nu intotdeauna de calitate! Suntem incurajati, mai ales acum in preajma sarbatorilor sa cumparam…Mult, mult, fratilor, sa impresionam rudele, vecinii, sotii, sotiile, parintii si, mai ales dusmanii! Ma uit cu groaza cum, din an in an, din ce in ce mai multi oameni alearga bezmetici prin magazine si cumpara absolut in nestire, lasand rafturile magazinelor pustiite ca dupa un tsunami! De multe ori, observ ca lumea cumpara lucruri de care, se vede pe fata lor ca nu au nevoie, ca nu le bucura sufletul, dar, pentru ca, din pacate, traim intr-o lume a aparentelor, marimea cadoului este cu mult mai importanta decat emotia cu care acesta este daruit,  iar costul acelui cadou este mai important decat utilitatea lui!

Ma uit in jurul meu si imi dau seama ca nu fac parte din acest film trist si greu de inteles pentru mine! Ma uit si nu reusesc sa inteleg de ce sarbatorile pe care noi le numim sfinte au ajuns atat de comerciale, ma uit, zambesc si ma bucur ca si anul acesta voi fi considerata oaia neagra care merge impotriva curentului, oaia neagra care se incapataneaza sa nu abdice de le felul ei de-a fi, simplu si neinteles, oaia neagra care se ambitioneaza sa nu respecte asa-zisele norme sociale fabricate, artificial, de marii producatori intru imbogatirea lor si sleirea noastra sufleteasca!

Sunt un om simplu, un om caruia ii place sa daruiasca si sa primeasca in egala masura, dar,  dincolo de orice cadouri, iubeste sa se daruiasca sufleteste!  Iubesc sa daruiesc ceva din mine, din sufletul meu, din harurile mele! Iubesc sa primesc un colt din sufletul celor pe care ii iubesc! Peste ani, aceste momente de daruire totala imi vor tine de cald in suflet si in gand! A te darui, pe tine, ca suflet, reprezinta cel mai frumos si mai de pret cadou pe care il poti face tuturor celor pe care ii iubesti! Este un cadou pe care il faci pentru sufletele lor, un cadou ce nu se poate cumpara cu bani, nu poate fi vandut, nu poate fi amanetat, un cadou caruia, niciodata, nu ii va scadea valoarea la bursa. Cred ca, unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care i-l poti face cuiva este sa ii spui sincer si deschis cat de mult il iubesti, cat de fericit/a esti pentru ca ai sansa de a avea acea persoana in viata ta, sa ii spui cat de bogat sufleteste te simti, doar pentru ca acea persoana, sau acele persoane exista in viata ta! Sunt momente unice si trairi ce, cu greu, pot fi descrise in cuvinte!

Stiti, oamenii vor uita ce anume le-ati cumparat, vor uita valoarea materiala a acelui cadou, vor uita marirea lui, dar oamenii nu vor uita niciodata cum le-ati facut sufletul sa cante, un pic mai frumos, un pic mai mult; nu vor uita cum, prin atingerea sufletului vostru, le-ati trezit emotii demult adormite, cum, pentru o clipa, i-ati binecuvantat cu lumina voastra si i-ati facut sa se simta mai buni, mai frumosi, mai iubiti, mai acceptati, dincolo de limitarile si de imperfectiunile lor!

Viata, prin Aaron, m-a invatat ca acele momente de suflet, acele momente in care ai curajul sa spui, asta este sufletul meu si daca te face fericit/a ia-l si bucura-te de el, reprezinta cea mai de pret avere, reprezinta un reper sfant in jurul caruia gravitez, in jurul caruia tes, cu dragoste, o oaza de liniste si de lumina, pentru el, pentru mine si pentru toti cei care ne trec pragul casei! Prin daruirea mea sarut vieti si reinventez destine, ma redescopar si ma recreez in fiecare secunda, invat sa traiesc si sa iubesc, dincolo de aparenta falsa a sclipiciurilor sociale, invat sa vad si sa inteleg viata prin prisma unei profunde si naucitoare perspective, cea a daruirii de sine, intru mantuirea omului meu drag si nemurirea mea, invat sa simt sarbatorile ca pe o binecuvantare, nu ca pe o corvoada peste care, sa ma rog sa trec cu bine, invat ca, de fapt, adevarata sarbatoare este in mine, in noi, in existenta omului iubit, nu in cadourile pompoase de sub brad, invat ca nu caldura din soba da valoare vietii, ci caldura din mine, din Aaron, din toti cei care ma inconjoara, invat ca nu lumina beculetelor din brad imi aduc adevarata bucurie, ci lumina din ochii lui, care ma privesc cu drag, cu viata, cu nemurire, invat ca Nasterea Mantuitorului inseamna nasterea unei povesti de viata si de suflet, o poveste ce nu are nevoie de o zi anume in calendar pentru a fi sarbatorita, pentru a fi simtita, adanc, in toata fiinta!

De Craciun si in fiecare zi, daruieste-te pe tine, suflet drag si frumos, pentru ca daruirea ta este bucuria si lumina care ii calauzeste pe ceilalti spre ei, spre tine, spre trairea totala si profunda a insasi vietii! Intotdeauna exista, undeva, cineva care are nevoie de daruirea ta!

Daruieste-te, suflet drag, daruieste-te astazi, daruieste-te pentru fiecare maine etern!

Alexandra Mihai,

Acasa, 5 Decembrie, 2017

Advertisements