Un tango, iubire?

“Privesc viata ca pe un dans superb.., uneori ma mai poticnesc, dar dansez încrezatoare mai departe.., parca as tot dansa…” Elena Firea

 

   Danseaza … Da-ti voie sa dansezi atunci cand sufletul tau doreste sa dansezi! Danseaza ca Zorba, danseaza ca Fred Astaire, danseaza asa cum simti, pentru ca doar tu esti cel care alegi muzica si ritmul! Danseaza ca si cum nimeni nu te vede si nu te judeca! Danseaza, iubirea mea, atunci cand te simti trist! Danseaza atunci cand te simti fericit! Danseaza atunci cand iti este dor de cineva! Danseaza atunci cand iti simti omul drag aproape! Danseaza cu strainii, danseaza cu toti cei pe care sufletul tau ii cunoaste, ii simte, ii cheama! Danseaza pentru cei care te iubesc, danseaza pentru cei care te urasc! Danseaza pentru cei care te doresc in viața lor, danseaza pentru cei care au ales sa plece, din viata ta, pe un alt drum, danseaza pentru cei care raman astazi, care raman pentru un maine etern!

   Danseaza cu temerile tale, danseaza cu visele tale! Danseaza cu tristețea si cu durerea ta, danseaza cu respingerea celor care nu au stiut sa te descopere, celor care te-au indepartat din sufletul lor! Danseaza cu pasiunile, cu realizarile si cu esecurile tale! Danseaza cu viata pentru viata, danseaza cu moartea pre moarte calcand! Danseaza pentru toț ceea ce esti, danseaza pentru cine esti, danseaza pentru cel care vrei sa fii! Danseaza pentru viata pe care o ai acum, in acest moment! Danseaza, maine ar putea fi prea tarziu! Danseaza pentru fiecare binecuvantare primita de la viata, danseaza pentru fiecare lectie invatata si asumata, danseaza pentru minunea de a exista, de a putea simti, de a iubi, de a visa, de a ierta, de a trai o noua zi ca pe cea mai frumoasa fila din cartea vietii tale!

   Danseaza, iar eu voi fi acolo langa tine! Te voi lua de mana si voi dansa cu tine intr-o dimineata devreme de primavara! Te voi tine, strans, langa sufletul meu, si voi dansa cu tine intr-o noapte fierbinte de vara! Voi dansa cu tine, pe ritmuri numai de noi stiute, cand frunzele se vor indragosti de pamant si il vor saruta, intr-o zi de toamna tarzie! Voi dansa cu tine, atunci cand fulgii albi de zapada ne vor saruta buzele si sufletele, intr-o noapte rece de iarna, in noaptea noului nostru sfarsit si inceput, in noaptea noptilor, noaptea renasterii noastre eterne!

   Danseaza, pentru ca, de cate ori vei dansa, voi fi acolo langa tine! Iti voi saruta sufletul si voi dansa cu tine, atunci cand vei simti ca ti-ai pierdut drumul spre tine, spre mine, spre ACASA! Voi privi in ​​ochii tai si voi dansa cu tine, cand fericirea nu va dori sa-ti fie partener! Voi dansa cu tine, atunci cand lacrimi de bucurie sau de durere se vor rostogoli, seducator, pe fata ta! Voi dansa cu tine cand iti va fi dor de mine! Voi veni, te voi lua mana si voi dansa cu tine, atunci cand toată lumea te va parasi si te vei simți singur! Voi veni si voi dansa cu tine, atunci cand lumea ta sau lumea mea se va prabusi sub ochii tai, sub ochii mei, sub ochii lumii care ne adaposteste pacatul divin! Voi dansa cu tine, atunci când rutina te va ucide incet si sufletul tau isi va striga propria-i agonie! Voi dansa cu tine, atunci cand viata, oamenii sau vremurile iti vor tulbura linistea, iti vor rapi zambetul si iti vor aduce furtuna in gand, in suflet, in fiinta ta sfanta! Voi dansa cu tine, atunci cand, ingenuncheat de ei, de tine, sau, poate chiar de mine, iti vei pierde credinta, speranta, iubirea, pasiunea si insasi ratiunea de a exista!

   Voi veni si voi dansa cu tine pentru fiecare rasarit si pentru fiecare apus de soare! Voi dansa cu tine pentru toti anii pe care i-am pierdut, pentru toti anii nostri de exil sufletesc si agonie trupeasca! Voi dansa cu tine pentru fiecare secunda in care nu am fost langa tine! Voi dansa cu tine pentru fiecare lacrima pe care am plans-o, impreuna sau separat! Voi veni si voi dansa cu tine pentru dragostea noastra, pentru sufletele noastre, pentru intreaga noastra existenta! Voi dansa cu tine pentru fiecare vis pe care îl avem! Voi dansa cu tine pentru toate amintirile pe care le avem si pentru toate cele pe care visam sa le traim impreuna! Voi dansa cu tine pentru fiecare azi! Voi dansa cu tine pentru fiecare mâine! Voi dansa cu tine pentru aceasta viata, voi dansa cu tine pentru fiecare viata pe care o vom petrece impreuna!

   Voi dansa cu tine pana la sfarsitul meu, pana la sfarsitul tau, pana la sfarsitul timpului, pana sfarsitul iubirii! Voi dansa cu tine, intotdeauna, pana la sfarsitul nesfarsitului de nesfarsit…

      Un tango, iubire?

   Alexandra Mihai,

   Montreal, 18 August, 2017

Advertisements

One Comment Add yours

  1. Dana says:

    It takes your breath away….you can transponder your self and live the minutes and hours in your writing. You can feel the love and the intimacy…the mind is flying away..love

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s