Viata, in felul meu

 

   Am fost copilul rebel care a dat peste cap traditiile familiei, copilul rebel care a trait in felul lui…Am iubit impotriva tuturor normelor sociale scrise si nescrise, impotriva tuturor dogmelor religioase si am suferit in felul meu profund si original. Am sperat, am daruit si am asteptat, in felul meu! In felul meu, am investit timp si sentimente in oameni! In felul meu, am investit o parte din mine in sufletele lor si am plecat de langa oameni, in felul meu, atunci cand mi-am dat seama ca drumurile mele si drumurile lor nu duc in aceleasi directii! Mi-am ales drumul in viata, in felul meu, un drum plin de sacrificii, de dureri, de nopti nedormite, un drum care a meritat din plin! Mi-am ales meseria in felul meu, nedand nicio sansa de negociere, nimanui! Mi-am ales locurile de munca in functie de ceea ce imi spunea sufletul, nu de ceea ce ma invata mintea. Am cazut si m-am ridicat in felul meu! Am zambit si am batut cu pumnul in masa, in felul meu! Am luptat pentru adevarul din sufletul meu si nu m-a interesat cat va trebui sa lupt sau sa astept, nu m-am speriat de obstacole, de oameni cu functii inalte si idealuri mici! Mi-am facut meseria de jurnalist cu decenta, cu mult suflet, cu multe lacrimi, cu multe noduri in gat si cu multi covrigi mancati pe treptele televiziunilor. Am spus da, in felul meu, deontologiei jurnalistice si am spus nu, in felul meu, magariilor din redactii! Am stat si am muncit, in felul meu, cinstit si am plecat, tot in felul meu, cu demnitatea omului care nu isi permitea sa piarda ceea ce avea mai scump pe lume, sufletul lui.

   Am fost copilul rebel care si-a urmat visul de a ajunge in Canada, in ciuda vorbelor dure pe care le-am auzit in jurul meu! M-am luat la tranta cu viata, in felul meu, mi-am impachetat-o in trei valize si am plecat pe calea sufletului meu. Am crezut in mine si, la 32 de ani, in felul meu frumos si nebun, m-am apucat de a doua facultate, cea de Stiinte Politice! In felul meu, m-am luptat cu sistemul canadian si m-am dat cap in cap cu cei care aveau puterea de a ma tine in program sau de a-mi frange zborul si asta pentru ca, in felul meu, am ales sa las totul balta si sa plec in tara pentru a avea grija de parintii mei, care erau foarte bolnavi! In felul meu, dur si incapatanat, am avut puterea sa spun NU, atunci cand ar fi trebuit sa tac, sa inghit, sa plec capul si sa zic da!

   In felul meu, mi-am adunat cioburile sufletului, dupa pierderea mamei mele in 2012, m-am ridicat si am luptat sa-mi termin facultatea!  In felul meu, nebun si frumos, m-am luptat pentru viata mea, cand boala si suferinta m-au bagat in spital pentru 4 luni! In felul meu ambitios am trecut peste 4 operatii, dand, metaforic, de pereti cu toti cei care erau langa mine si vroiau sa ma ajute! In felul meu curajos, m-am pus pe picioare, mi-am adunat bucatile de viata si am continuat pe drumul meu!

   In felul meu sensibil, mi-am dorit sa daruiesc oamenilor o parte din mine, din sufletul meu, din tot ceea ce am mai bun si mai frumos in mine! In felul meu, am decis ca acest blog trebuie sa se nasca! Scriu si daruiesc in felul meu, privesc spre Cer si stiu ca, undeva acolo, cineva intotdeauna va veghea asupra mea si ma va ajuta sa duc la bun sfarsit proiectele mele de  suflet! In felul meu romantic si latin, ma uit in jurul meu la oamenii care ma iubesc, ma incurajeaza si ma ajuta sa merg mai departe si, in felul meu ii iubesc, ii ador si ii port in suflet si in fiinta mea ca pe un drum de viata, ca pe o flacara ce arde si imi lumineaza sufletul si drumul vietii, ii port ca pe niste repere sfinte la care ma intorc mereu, indiferent unde as fi, indiferent unde i-ar purta viata, indiferent cati kilometri, oceane sau oameni ne-ar desparte! In felul meu, uman si divin, sarut suflete si reinventez destine, prabusesc lumi si construiesc noi altare, rascolesc vieti si vindec suflete! In felul meu, nebun si inocent, sunt calm si furtuna, apa si foc, rai si iad!

   Am trait, traiesc si voi trai viata in felul meu, cu multa daruire, cu mult suflet, cu multa pasiune, cu sensibilitate impletita cu ratiune, cu trairi, simtiri si arderi totale, cu zambetul pe buze si lacrimile pe obraz, cu sufletul facut tandari si cu el refacut intr-un sfant intreg, cu felul meu de a fi, frumos si nebun, cu pofta de viata si iubire de frumos, cu dorinta de a lasa ceva frumos in urma mea, cu nazuinta ca, undeva, cumva am facut un bine, macar unui om, cu speranta ca voi face bine atat cat pot, cum pot si de cate ori pot! Da, sunt EU, in felul meu si, oricum ar fi, daca unii oameni ma vor uri, voi fi in mintea lor, iar daca unii oameni ma vor iubi, atunci voi ramane, pentru eternitate, in inima lor…Eu, copilul rebel, femeia frumoasa si nebuna..Eu..si felul meu!

   Viata este, cu adevarat minunata, atunci cand avem curajul, pasiunea si puterea sufleteasca sa o traim in felul nostru!

 

 

Alexandra Mihai,

Montreal, 10 Iunie, 2017

Advertisements

2 Comments Add yours

 1. Marius says:

  🙂 }{

  Liked by 1 person

  1. alexandramihai says:

   🙂

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s