Il iubesc pentru ca este EL!

“Iubesti pe cineva atunci cand ai ajuns sa vrei sa-i dai ceea

ce ai mai bun si hotarasti sa i te dai pe tine insuti!”

Octavian Paler

 

   -Alexandra, tu te minunezi de povestea mea, care, dupa parerea mea, este una cat se poate de normala! Eu ma minunez in fiecare secunda de povestea pe care o traiesti alaturi de AARON!

   -Nicolas, de ce spui asta?

   -Pentru ca stiu ca de 18 ani il porti pe AARON in sufletul tau ca pe cel mai sfant reper al vietii tale, ca pe cel mai scump drum de viata pe care l-ai visat, l-ai plans si l-ai dorit, chiar daca viata si temerile v-au despartit si v-au purtat pasii la mii de kilometri departare…

   -Vezi tu, Nicolas, de-a lungul vietii cunoastem multi oameni, dar un singur OM ne marcheaza viata, sufletul si existenta pentru totdeauna si am simtit, intuitiv, ca AARON imi va schimba viata pentru totdeauna! Departarea de EL m-a facut sa il iubesc si mai mult! Stii, sunt distante care unesc, distante care despart, sunt apropieri care unesc si apropieri care despart! Pe noi departarea ne-a unit, ne-a reunit!

   Il iubesc pentru felul lui minunat de a fi, sincer, cu un suflet bun si cu un caracter cum rar gasesti! Un barbat caruia nu ii este teama sa fie sa fie prea tandru, sau prea serios, care stie ce si cum sa faca sa ma faca sa rad, atunci cand viata vine ca un tavalug peste mine, care stie cum, printr-un anumit cuvant, spus cu o anumita tonalitate, sa imi incalzeasca sufletul si existenta! Il iubesc pentru privirea lui calda care imi aduce atata pace si liniste in sufletu-mi prea zbuciumat de oameni si de vremuri. Il iubesc pentru ca este parte din toata fiinta mea, cu toate zambetele lui, cu toate bucuriile lui, cu toate durerile lui rostite sau nu, cu toate dezamagirile lui, cu toate momentele lui de extaz sufletesc, cu toate implinirile lui, cu toate momentele in care ii vine sa dea de pereti cu toate sertarele vietii lui, cu toate momentele in care stam la povesti cu orele, cu toate tacerile lui! Il iubesc pentru ca, atunci cand sunt langa EL, imi simt sufletul usor ca un fulg, iar atunci cand EL pleaca, ma simt ca o corabie naufragiata in furtuna, ca un copac fara padure, ca un povestitor cu povesti inutile.

   Il iubesc pentru bunatatea si gandurile lui frumoase pe care le are, mereu, pentru mine! Il  iubesc pentru ca, in fiecare zi, imi da curaj si putere sa lupt cu viata! Il iubesc pentru felul special in care ma priveste atunci cand plang, sau cand sunt trista, pentru felul special in care ma face sa ma simt in fiecare secunda! Il iubesc pentru ca EL este drumul meu in viata si destinul meu sfant!

   Il iubesc pentru ca, desi are mii de probleme pe cap, isi face mereu timp pentru mine si mereu are timp, daca nu sa vorbim, sa ma asculte, sa ma invete, sa ma incurajeze, macar sa imi zambeasca, spunandu-mi in acest fel ca este langa mine, ca pot mereu conta pe el! Il iubesc pentru ca este ACASA!Il iubesc pentru ca, in fiecare zi, nu numai ca vine ACASA, dar ma face parte din aceasta ACASA in fiecare secunda!

   Il iubesc pentru ca, alaturi de EL, m-am eliberat de orice frica, mi-am gasit oaza de liniste, punctul meu de sprijin, intr-o lume plina de rutina si venin. Il iubesc pentru ca este ecoul gandurilor mele, vocea mea, atunci cand eu nu pot spune nimic, puterea mea, atunci cand eu ma simt la pamant. Il iubesc pentru ca, alaturi de EL, sunt cine sunt astazi ca suflet, traire si existenta, pentru ca, alaturi de AARON am reinvatat sa sper, sa iubesc, sa am curaj, sa ma redefines ca om! Il iubesc pentru ca a avut incredere in mine si in talentele mele, atunci cand eu nu am crezut nici macar o secunda! Il iubesc pentru ca mi-a daruit acest blog al meu, copilul nostru de suflet, parte sfanta din iubire sfanta! Il iubesc pentru ca a transformat doliul, durerea si golul pierderii mamei mele intr-un curcubeu plin de lumina, de caldura, de frumos, de iubire si de intelegere!

   Tot ceea ce este el, ca om si suflet, ma seduce. Fiecare zambet al lui, fiecare privire, fiecare cuvant, ma seduc. As vrea sa ii stiu visele si sa fac din ele visele mele! As vrea sa am puterea sa schimb lumea, doar pentru EL!Toate lucrurile imposibile as vrea sa am puterea sa le fac! As vrea sa il pot imbratisa in ploaie, as vrea sa ii pot saruta zambetul si sa ii simt durerea din suflet! As vrea sa opresc timpul in loc, nu mult, doar pentru o eternitate, una in care sa fim doar noi doi, sperantele, povestile si trairile noastre! Uitandu-ma la el, stiu ce este frumos, iar atunci cand il iau in brate stiu ca, intr-o lume plina de rutina, EL este ADEVARUL meu! De cate ori, ma tine strans la piept, ma simt asemenea unui erou si as vrea sa il fac sa se simta in siguranta langa mine! Atunci cand ma priveste si imi spune ca ma iubeste, stralucesc si ard ca o candela in intuneric! Acum, totul are un nou sens si totul este atat de frumos si de usor, pentru ca EL este mereu langa mine! Andre Gide spunea ca” este un timp cand razi si este un timp cand iti amintesti ca ai ras”. Privindu-l si ascultandu-l pe AARON, eu rad si uit ca am plans. De cand AARON a revenit in viata mea, a coborat, din nou, soarele in sufletul meu si, sper din suflet, ca si in al lui.

   Il iubesc chiar si atunci cand este departe fizic de mine si atunci, in acel moment, si in fiecare moment, singura mea rugaciune este numele lui sfant, nume sculptat pentru eternitate in fiinta mea, iar singurul meu gand este mereu la EL si la versurile lui Adrian Paunescu care definesc perfect esenta dorului meu, esenta lui AARON:”Mi-e dor de tine./Mi-e inlauntrul meu de tine/Mi-e nu stiu cum,/Mi-e nu stiu ce,/Mi-e dor de tine ca de ACASA,/Imi pasa!” Il iubesc pe Aaron pentru ca mi-a daruit cea mai frumoasa CASA si singura pe care mi-am dorit-o intotdeauna: sufletul lui bun si curat in care m-a primit cu mult curaj si cu foarte multa iubire si daruire!

   Il iubesc printre lacrimi de fericire, printre zambete si curcubee innecate in marea noastra atat de draga! Il iubesc cum ar spune Marin Preda pentru toata perioada in care ne simteam “uscati ca un ulcior de lut in care nu mai fusese pusa apa de foarte multa vreme”. Il iubesc printre ploi calde de vara si tipete de pescarus, printre valuri ce imbratiseaza malul si ne saruta sufletele, il iubesc printre frunze moarte si miros de gutui, il iubesc printre fulgi nea nea, colinde si miros de brad! Il iubesc dincolo de judecati, de prejudecati si de temeri, dincolo de tot ceea ce este uman si divin, sacru si profan! Il iubesc in gand, in suflet, in toata fiinta mea, pentru toata viata, pentru toata moartea, pentru un timp etern, timpul nostru!  Il iubesc pentru ca el este inceputul, cuprinsul si sfarsitul vietii mele! Il iubesc pentru ca este EL!

 

Alexandra Mihai,

Montreal, 11 Mai, 2017

 

Advertisements

2 Comments Add yours

    1. alexandramihai says:

      Pentru tot ceea ce este EL, pentru sufletul lui bun si curat, pentru felul lui minunat de a fi, merita tot ceea ce este mai bun si mai frumos! Da, il iubesc frumos, il iubesc cu tot sufletul meu, cu tot ceea ce sunt eu!

      Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s