O iubesc pentru ca este EA!

   “Iata aspiratia umana prin excelenta: setea de eternitate este ceea ce se numeste la oameni iubire; cine iubeste alta fiinta vrea sa se eternizeze în ea.” Miguel de Unamuno 

   -Nicolas, te stiu de 19 ani si de 19 ani tu iubesti aceeasi femeie! Cum Dumnezeu reusesti? Ce anume te face sa o iubesti atat de mult doar pe ea? Care este secretul fericirii tale?

   -Alex, o iubesc pe sufletel pentru ca niciodata, de cand ne-am cunoscut, de cand am inceput sa ne traim minunea de poveste, nu mi-a cerut absolut nimic, ci, doar a vrut sa aduca in sufletul meu fericire, lumina si multa bucurie! Stiu si simt ca ea a venit in viata mea pentru a-mi lumina calea si zilele, pentru a-mi veghea somnul si visele, pentru a fi alaturi de mine, cu tot sufletul , cu toata fiinta ei! O iubesc pentru ca este primul meu gand dimineata, ultimul meu gand inainte sa adorm si rugaciunea mea sfanta din timpul zilei! O iubesc pentru ca imi este foarte bine sa o stiu cum o stiu, cum exista! O iubesc pentru ca, in fiecare dimineata, in timp ce imi beau cafeaua alaturi de ea, povestim despre lumi si universuri, ale noastre sau ale altora, pentru ca, impreuna, recladim altarele noastre sfinte! O iubesc pentru ca, de fiecare data cand aud vocea ei, imi este atat de cald in gand si in suflet, pentru ca pot vorbi cu ea despre tot ceea ce imi este drag, pentru ca sufletul ei rezoneaza cu arta, cu frumosul, cu tot ceea ce este sensibil si de pret pentru mine!

   O iubesc pentru ca ea este  minunea vietii mele, miracolul meu cel sfant, pentru ca ea este viata si fericirea existentei mele, gandurile si tacerile mele, zambetele si dragostea mea cea sfanta si vesnica, pentru ca EA inseamna totul! O iubesc pentru ca am asteptat-o o viata pentru a trai o viata langa ea! O iubesc pentru ca imi intelege gandurile nerostite, pentru ca stie cum sa imi aline furtunile sufletului, pentru ca stie, intuitiv, dupa ce tanjeste sufletul meu, pentru ca mereu ma face sa ma simt iubit si apreciat, pentru ca mereu imi daruieste iubirea si atentia totala! O iubesc pentru ca a dat un sens inaltator cuvantului singuratate, singuratatea noastra, atunci cand suntem amandoi si imi pun capul si sufletul in palmele ei! O iubesc pentru ca a desfiintat cuvantul rutina, pentru ca mi-a reinventat viata si pentru ca a dat un nou sens existentei mele!

   O iubesc pentru ca, prin felul ei de a fi si prin iubirea ei, a reusit sa lumineze si sa scoata la iveala cea mai frumoasa parte din mine! O iubesc pentru ca, atunci cand nu este langa mine, o simt mereu ca o unduire si vesnica mangaiere a intregului meu! O iubesc pentru ca este apa si foc, mare si desert, pentru ca este furtuna si ploaie calda de vara in acelasi timp! O iubesc pentru ca ma binecuvanteaza in fiecare zi cu calmul ei, cu sufletul ei cald, cu copilariile ei, cu seriozitatile ei! O iubesc pentru ca mi-a facut cea mai frumoasa invitatie la iubire, m-a salasluit in sufletul ei pentru totdeauna! O iubesc pentru ca EA este ACASA!

   O iubesc pentru ca, alaturi de ea, sunt capabil de cele mai frumoase acte de iubire, sunt capabil de cele mai profunde si mai nobile sentimente, sunt capabil sa ma reinventez ca suflet, ca om, ca fiinta, sunt capabil sa ma daruiesc total cu trup si suflet, sunt capabil sa simt, sa daruiesc  din preaplinul meu, sunt capabil sa traiesc, sunt capabil sa spun cele mai frumoase cuvinte, sunt capabil sa iubesc  pana la ardere, sunt capabil sa reinventez lumi, sa prabusesc altare si sa le fac la loc, sunt capabil de lucruri pe care nu mi le-am imaginat niciodata, sunt capabil sa fiu eu, cel care sunt cu adevarat,  fara sa ma scuz, fara sa ma justific!

   O iubesc pentru ca, alaturi de EA, mi-am regasit o parte din universul meu demult pierdut, o parte din linistea mea, din existenta mea. Stiu ca EA este o parte din mine pe care , probabil, doar nefiinta o va redefini altfel! EA este sufletul meu, existenta mea, este lumina, intelegere, intelepciune, este dragoste, este iubire, este sfintire! O iubesc pentru ca este EA!

Alexandra Mihai,

Montreal, 5 Iunie, 2017

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s