Cautari prin timp, prin viata, prin noi

“Fiecare clipa de cautare este o clipa de regasire!” Paulo Coelho

   De un an de zile ne cautam… Ne cautam cu disperarea omului care iubeste, care s-a obisnuit cu prezenta omului drag! Ne cautam cu frica de noi fara noi! Ne cautam printre spatii cosmice, printre oameni, printre asteptari, regrete si sperante agatate intr-un colt de stea! Ne cautam printre altare prabusite si lumi nascute din dor si dorinta! Ne cautam printre ploi de vara si curcubee inlacrimate! Ne cautam peste distante, peste oceane si departare! Ne cautam prin rutina si singuratate, ne cautam prin extaz si agonie!

   Ne cautam printre cladiri demult parasite, printre strazi pustii ce ne purtau odata pasii, ne cautam prin odai cu parfum de iubire si miros de destin sfant!  Ne cautam printre scrisori ingalbenite de timp si de uitare, printre carti postale sigilate cu bucati de suflet si neexpediate de teama, printre teancuri de vorbe nerostite si gramezi de momente netraite la timp! Ne cautam printre nume sculptate in fiinta noastra, nume lipite definitive de existenta noastra!

   Ne cautam prin rasaturi de foc si cantat de cocos, ne cautam printre perne, asternuturi si gustul amarui al cafelei de dimineata, printre ochi somnorosi si trupuri tremurande! Ne cautam printre randurile ziarelor citite in fuga la micul dejun si semafoare inghetate! Ne cautam prin birouri cu miros de ACASA, printre amintiri cu parfum de eternitate si gust de scortisoara! Ne cautam printre cuvinte calde si priviri de inger, printre taceri de suflet si cantec de traire! Ne cautam prin noi, prin cei care am fost, suntem si vom fi! Ne cautam printre iluzii, sclipiri de moment si timp infinit! Ne cautam printre povesti de viata si viata de poveste, ne cautam printr-un vis devenit realitate, printr-un profan devenit dumnezeire!

   Ne cautam printre suspine si lacrimi de despartire! Ne cautam printre intrebari soptite timide la ceas de seara, ne cautam printre raspunsuri, nu spuse, ci simtite ca un cutit infipt in inima! Ne cautam printre frunze moarte si gututi coapte! Ne cautam printre clopote inghetate si fulgi de zapada care ne saruta sufletul! Ne cautam printre invieri si morti, printre sfarsit si inceput, ne cautam printre ieri, acum si maine, ne cautam prin eternitate si lumi paralele! Ne cautam in semnul intrebarii, in virgule si in punct, ne cautam prin exclamatii sfinte! Ne cautam cu dor, cu drag, prin Cer si pe Pamanat, ne cautam si ne gasim cu vis si bucurie, cu suflet si trup, cu fiecare respiratie, cu fiecare bataie de inima! Ne-am gasit, ne gasim si ne vom gasi peste vieti si peste morti, peste eternitati! Ne-am cautat si ne-am gasit pentru viata, pentru iubire, pentru existenta! Ne-am gasit! Suntem aici, acum, b’ahavah, ad sof ha’olam (cu dragoste, pana la sfarsitul lumii)!

Alexandra Mihai,

Montreal, 22 Mai, 2017

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s