Dor de tine, dor de noi

Dorul poate fi considerat cuvantul-imparat al limbii romane, sarbatorit, international, in fiecare an pe 13 Mai…Cum spunea si Constantin Noica: ”Virtutile lui sunt deosebite, cu adevarat imparatesti; e un cuvant tipic de contopire a sensurilor, iar nu de simpla compunere a lor; e un cuvant al deschiderii si totodata inchiderii unui orizont; unul al intimitatii cu departarile, al aflarii si cautarii; un cuvant al stiutului si nestiutului, al limitatiei si nelimitatiei, al concretului si abstractului, al atractiei de ceva determinat si al pierderii in ceva indeterminat. Are o splendida suveranitate in el, dar e un cuvant al inimii numai, si nu al gandului, dupa cum e un cuvant al visului, si nu intotdeauna al faptei…”; ”te poarta cand spre trecut, cand spre viitor, te încarca si de regrete si de speranta. A plecat de la durere si a scos tot ce putea din transfigurarea ei; dar nu a trecut de spirit, a ramas prins de suflet”.

   Mi-e atat de dor de lucruri simple si totusi atat de profunde cum ar fi o plimbare pe plaja, privitul unui apus de soare… Mi-e dor sa stau cu tine si sa construim castele de nisip, castelul nostru, unde sa ne imaginam ca traim in liniste, pace sufleteasca si multa iubire! Mi-e dor, atat de dor sa imi pun capul pe umarul tau, sa te privesc, sa nu ne pese cat este este ceasul si sa nu fim nevoiti sa plecam! Mi-e dor sa te iau in brate si sa-ti sarut ochii, ochii tai buni si calzi care imi citesc sufletul ori de cate ori ma privesc! Mi-e dor sa ascultam cantecul pescarusilor si sa simtim saruturile valurilor! Mi-e foarte dor sa te ascult povestind despre oameni care sunt, care au fost, care vor fi! Mi-e dor de linistea pe care o gasesc numai cu tine si langa tine! Mi-e dor sa stau langa tine si, chiar daca nu spunem nimic, mi-e dor sa stau acolo langa sufletul tau! Mi-e dor sa iti sarut tacerile, indoielile, gandurile si bucuriile!

   Mi-e dor sa impart totul cu tine! Mi-e dor sa iti povestesc despre lumile noastre pe care le construim impreuna, in fiecare clipa! Mi-e dor sa ascult muzica sufletului tau! Mi-e dor sa impart cu tine muzica sufletului meu! Mi-e dor de tine ca de ACASA! Mi-e dor sa facem o noapte alba pe plaja, sa privim cum soarele saruta marea in dimineti de foc! Mi-e dor sa te iau de mana si sa te privesc, adanc, in suflet! Mi-e dor sa descopar alaturi de tine noi valori ale vietii! Mi-e dor sa invat lucruri noi, alaturi de tine si de la tine! Mi-e dor sa te redescopar in fiecare secunda! Mi-e dor sa stiu ce te face fericit, ce iti place, mi-e dor sa stiu ce iti face sufletul sa cante! Mi-e dor sa te iubesc si sa te fac fericit! Mi-e dor sa respir alaturi de tine! Mi-e dor sa adorm cuibarita la tine in brate! Mi-e dor sa fii primul om pe care il vad in fiecare dimineata si ultimul om pe care il vad inainte de culcare! Mi-e dor sa te lungesti si sa iti pui capul pe umarul meu, mi-e dor sa imi vorbesti de carti si poezii!

    Mi-e dor sa imi vorbesti despre lucrurile care ne inalta sufletul! Mi-e dor sa stau cuminte langa tine si sa te vad scriind sau desenand! Mi-e dor sa simt exaltarea creativitatii tale sfinte! Mi-e dor sa ma bucur de harurile tale! Mi-e dor sa vedem un film bun impreuna, mi-e dor sa radem la desene animate! Mi-e dor sa ne plimbam pe strazi si sa povestim despre locuri, istorii, cladiri, oameni si viata! Mi-e dor sa descopar locuri noi, alaturi de tine! Mi-e dor sa ma bucur alaturi de tine, de tot ceea ce este frumos in viata! Mi-e dor sa ne bem cafeluta impreuna! Mi-e dor sa impartim acelasi biscuit! Mi-e dor cumplit de tine, de tot ceea ce insemni tu! Mi-e dor sa impart cu tine viata, ganduri, trairi si suflet!

   Mi-e dor sa visam impreuna! Mi-e dor sa traim! Mi-e dor sa strangem cat mai multe amintiri de suflet! Mi-e dor sa redescoperim frumosul din noi si sa avem puterea sa-l aratam in fiecare clipa! Mi-e dor sa zambim oamenilor pe strada si sa impartim cu ei fericirea noastra! Mi-e dor sa fim o lectie frumoasa de viata pentru toti cei care tanjesc sa iubeasca si sa fie iubiti! Mi-e dor sa ii imbratisam si sa le spunem: “ sa nu lasati niciodata flacara iubirii si a sperantei sa se stinga! Sa nu renuntati niciodata la dragostea vietii voastre, indiferent unde este, indiferent cat veti avea de asteptat sa fiti langa omul drag, indiferent cat trebuie sa luptati pentru acel om drag! In viata totul este posibil! Trebuie doar sa credeti!” Mi-e cumplit de dor de noi, de viata, de liniste, de nemurire!  Mi-e dor sa nu mai plec niciodata de langa tine! Mi-e dor sa ramai! Mi-e dor sa fim amandoi! Mi-e dor, atat de dor…

 

Alexandra Mihai,

Montreal, 13 Mai, 2017

 

Advertisements

2 Comments Add yours

 1. sabinus says:

  Foarte frumos articolul. Spune despre un dor a doi oameni care sunt indragostiti unul de celalalt

  Like

  1. alexandramihai says:

   Un dor imens pe care il simtim peste vieti si peste morti, peste cei care suntem azi si peste cei care vom fi maine, un dor permanent, care, paradoxal, ne da putere sa speram in minunea zilei de maine, in noi, in tot ceea ce este frumos si sfant! Cred ca o poveste de dragoste se traieste cu adevarat nu numai atunci cand razi, ci, mai ales, atunci cand simti ca arzi in intregimea sfintei tale!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s