Acasa

 

   Acasa este locul pe care il cauti toata viata, pe care ti-l doresti a-l afla in suflet si in gand! Acasa este acolo unde sufletul tau se simte iubit si linistit! Acasa este acolo unde cineva te iubeste si te asteapta, cu drag, sa vii, in fiecare zi! Acasa este locul unde toate intrebarile tale gasesc cel mai frumos raspuns! Acasa este locul unde toate temerile tale se preschimba in linisti si certitudini! Acasa este locul unde tacerile nu sunt momente apasatoare, ci trairi intense! Acasa este locul unde tu ca fiinta spirituala te regasesti! Acasa este locul unde sufletul tau, dupa o zi de munca si lupta cu viata, isi gaseste oaza lui de liniste! Acasa este locul in care iti odihnesti gandurile! Acasa este vocea omului drag, vocea care este cel mai bun medicament pentru suflet! Acasa este privirea sufletului pe care il iubesti! Acasa este viata traita frumos si impartita cu omul din sufletul tau! Acasa este locul unde existi, iubesti, traiesti, speri si te bucuri! Acasa inseamna doua jumatati de suflet reunite intr-un intreg! Acasa este locul sfant in care tu ca fiinta te desavarsesti, te simti implinit, simti ca insemni ceva pentru cineva, este locul unde te simti ocrotit, aparat si inteles! Acasa inseamna locul unde vii, iti pui capul pe umarul omului drag si unde stii ca, orice s-ar intampla poti trece peste, pentru ca numai acasa ti se da curaj si putere sa te lupti cu oricine, sa treci peste orice! Acasa este  locul unde singuratatea arata superb pentru ca acasa esti singur doar cu omul iubit!

   Acasa este locul in care te dezbraci de haine, de framantari, de dureri, de neimpliniri, de bucurii, de zambete si de iluzii si te acoperi cu trupul sfant al omului drag, te acoperi cu vorba lui buna, cu gandul lui cald! Acasa este locul unde esti iubit si dorit in fiecare secunda, cu fiecare respiratie si bataie de inima! Acasa este locul unde cad bariere, se prabusesc altare si se construiesc lumi noi! Acasa este locul in care esti tu, fara sa te explici de esti asa si nu altfel! Acasa este locul in care te bucuri nu de ceea ce ai, ci, te bucuri de cine este langa tine! Acasa este locul unde totul este motiv de bucurie si de liniste!

    Acasa este locul unde cele mai banale activitati cum ar fi pregatitul cafelei devine un ritual sfant si mult asteptat, un ritual ce te indeamna la povesti, la ascultari, la trairi si impartiri de suflet! Acasa este locul unde un cantec suna mult mai frumos, iar cititul unei carti devine moment sfant! Acasa este locul unde miroase a gutui coapte, a inviere si a brad! Acasa este locul in care exista noi, fara sa stim unde ma termin eu si unde incepi tu! Acasa este locul unde abia astepti sa te intorci, pentru ca stii ca acolo iti este cald in suflet si in gand! Acasa este locul unde omul drag este inceputul, cuprinsul si sfasitul, unde omul drag nu este doar un capitol in viata ta, ci intreaga carte a vietii tale! Acasa inseamna mult mai mult decat o casa! Acasa nu este un loc, acasa este omul iubit!

 

Alexandra Mihai,

Montreal, 2016

Leave a comment